You are currently viewing Få It-sikkerhed med på rejsen 

Få It-sikkerhed med på rejsen 

Elsker du, ligesom mange andre, at rejse rundt i verden, opleve hvad den har at byde på, og se diverse seværdigheder? Hvis du er en erfaren rejsende, så ved du sikkert også hvor vigtig personlig sikkerhed er når man farer ud i uvisheden. Men husker du at sikre dine forskellige enheder, når du rejser til udlandet?  

De normale råd 

Når man tager til et fremmed sted, så er alle nok klar over at der er vise forholdsregler man bør tage sig for at sikre sig selv og sine ejendele. Velkendte tips som: 

  • Gå ikke med rygsæk i tætbeboede byer, da det er nemt for folk at snige fingrene ned i den mens du ikke kigger, eller  
  • Lad være med at færdes i særlige områder, da disse er præget af kriminalitet eller er farlige for turister. 

Dem kender alle nok en del af, men vidste du at det er lige så vigtigt at du sikrer de forskellige enheder som benytter wi-fi og data.  

Hvad er IT-sikkerhed? 

Genstande som mobil og computer kan hurtigt blive udsat for brud på sikkerheden i ukendte områder, og derved kan andre udnytte og sjæle din personlige information som er fundet på eller forbundet til disse enheder. En hacker kan få: 

  • Adgang til sociale medier og e-mail 
  • Personlige oplysninger, som CPR-nummer 
  • Adgang til din online bank, og derved stjæle penge fra dig 

IT-sikkerhed handler om mere velkendte ting som antivirusprogrammer, som sørger for at din computer ikke bliver angrebet af virus og farlige filer, som kan gøre din computer lettere at hacke. For yderligere beskyttelse, kan du købe en VPN (virtuelt privat netværk) som gør at din aktivitet på internettet er skjult for andre. Derved er du også ‘gemt’ væk fra de potentielle hackere.   

Hvorfor er det så vigtigt i udlandet? 

IT-sikkerhed burde altid være et must, for alle der benytter internettet. Men det er især vigtigt med god beskyttelse, hvis du benytter et ukendt net eller data i offentligheden. Her kan du ikke være sikker på hvem der snuser rundt på din computer gennem det offentlige netværk. 

Hvis du er ejer af en ældre enhed med Windows styresystem, så behøver du ikke bekymre dig. Enheder som bruger Win 7, vil snart få adgang til den samme sikkerhed som de nyere Windows produkter. Optimer din IT-sikkerhed og sørg for at du og din computer kan føle jer sikre på jeres næste ferie.

Skriv et svar